waitress smiling and leaning on the counter with college
  • Home >
  • E-learning platform

E-learning platform

Start in de Horeca biedt gratis e-learning voor werkzoekenden in de horeca. Op deze manier krijgen alle werkzoekende een sterke basis tijdens het sollicitatieproces. Voor de werkgever biedt dit meer garantie op passend en gekwalificeerd personeel. Of het nu is voor bediening-, keuken- of barassistent. Wij bereiden je voor. Ben je klaar om de werkvloer op te gaan? Start dan met onze e-learning!

E-learning en opleiding voor de horeca

De e-learning van Start in de Horeca is in samenwerking met de SVH en Horeca Nederland. Daarnaast werken we samen met diverse hogescholen en universiteiten, om meer studenten te voorzien van een passende bijbaan. Bij een inschrijving op Start in de Horeca krijg je gratis toegang tot onze opleidingen voor in de horeca. Vervolgens doe je een gratis basisexamen en behaal je een officieel certificaat. Coaching on the job is niet meer nodig. De online cursussen bestaan uit drie onderdelen van in totaal twintig minuten, die je op eigen tempo uitvoert. Maak een keuze uit: de HACCP-cursus, Basis assistent bediening medewerker en Basis assistent keukenmedewerker.

HACCP

Deze cursus draait geheel om hygiëne, verzorgdheid en het voorkomen van besmettingen. Hoe ga je hygiënisch en voorzichtig om met voedsel en hoe houd je alles vrij van bacteriën? Deze cursus is een sterke basis en ‘must’ voor elke functie in de horeca. In tegenstelling tot de andere cursussen, bestaat deze uit honderd vragen.

Basis assistent bediening medewerker
Bij deze cursus krijg je – de naam zegt het al - alle basiskennis die je nodig hebt als assistent bediening medewerker. Je doet drankenkennis op, leert uitserveren en krijgt andere handvatten voor het transformeren naar een geweldige medewerker.

Basis assistent keukenmedewerker_:_Bij deze cursus krijg je alle benodigde basiskennis voor in de keuken. Denk aan juiste snijtechnieken, veiligheid, verschillende kooktechnieken en hygiëneregels voor in de keuken.

Officieel certificaat

Aan het einde van elke online cursus behaal je een passend certificaat aan de hand van een eindtoets. Met deze certificaten toon je aan dat je de juiste basiskennis hebt voor de gewenste functie. Wij raden je aan de HACCP-cursus te combineren met één van de andere cursussen. Je behaalt extra pluspunten bij jouw toekomstige werkgever en kan direct de werkvloer op!

Een diploma bestaat vaak uit vier certificaten. Wanneer jij al twee certificaten binnen Start in de Horeca hebt behaald, heb je jouw diploma al voor de helft behaald. Wil je een opleiding doen binnen de horecabranche? Dan kan je via de SVH kijken naar een vervolgopleiding die aansluit bij jouw functie. De opleidingen van Start in de Horeca zijn praktijkgericht (mbo) en dus goed te combineren met een eventuele baan of studie.

Onze e-learning is op maat gemaakt door de SVH.


Starten met onze e-learning om vervolgens op passende vacatures te reageren?

Schrijf je nu in!