restaurant with people and a waiter
  • Home >
  • Coaching on the job

Coaching on the job

Ben je via ons aangenomen bij je nieuwe horecabaan? Dan zorgen wij ervoor dat je coaching on the job krijgt. Je hebt al bewezen dat je het kan door middel van onze e-learning, maar dat is pas het begin. Nu is het tijd om alles in de praktijk te brengen! We begrijpen dat je niet direct alles onder de knie hebt en dat vragen we ook niet van je. Daarom zorgen wij dat je coaching on the job krijgt van je nieuwe werkgever.

Coaching on the job

Coaching on the job betekent eigenlijk dat je ingewerkt wordt, in de breedste zin van het woord. Je werkgever neemt je onder zijn hoede en leert je alle fijne kneepjes van het vak. Hij zal je coachen, motiveren én alles op de werkvloer laten zien. Een goede uitleg en instructie bepaalt uiteindelijk wat ze hebben aan jou als werknemer. Een belangrijke reden om dit onderdeel serieus te nemen! Vanuit Start in de Horeca willen wij daarom meer aandacht voor dit onderdeel in het proces. Daarom vragen wij van al onze horecaondernemers om coaching on the job toe te passen.  

Waarom is coaching belangrijk?

Het gebeurt helaas veel te vaak dat nieuwe werknemers in het diepe worden gegooid, zonder duidelijk inwerkperiode. Het gevolg? Spanning, tegenzin, onzekerheid en veel fouten. Logisch, want iemand die zich niet op zijn gemak voelt, maakt fouten. Dit resultaat maakt een ontevreden werkgever, wat leidt tot een ongezellige cyclus. Die cyclus willen wij bij Start in de Horeca doorbreken. Je werkplek hoort leuk te zijn! Vooral als je ervoor hebt gekozen om in het horecavak te werken. En een goed begin … is het halve werk. Juist!
 

Wat houdt de coaching in?

In de praktijk betekent dit dat je werkgever je netjes ontvangt en instructies geeft over de werkzaamheden die je moet uitvoeren. En hoé je deze gaat uitvoeren. Of hij wijst iemand aan die dat voor hem doet. Ze nemen de tijd voor je en je moet de ruimte krijgen om vragen te stellen. Alles wat je in de theorie hebt geleerd, ga je in stapjes in de praktijk brengen. Het begint bij het maken van een lekkere koffie, maar ook hoe je gasten te woord staat en hoe je mensen in- en uitcheckt. Afhankelijk van je functie uiteraard. En in combinatie met onze e-learning … verwachten wij hiermee een echte horecatijger op de werkvloer te zetten!
 

Solliciteren op jouw toekomstige horecabaan?

Wil je graag starten in de horeca en past coaching on the job bij jou? Schrijf je dan in en reageer op één of meer van onze vacatures!
 
Solliciteer nu