Werkzoekenden

Waarom werken in de horeca de allerleukste baan is!

In een tijd waar er meer banen zijn dan werkzoekenden, heb jij het voor het uitzoeken! Je kan uiteraard op zoek gaan naar een baan in een branche waar je al bekend bent, maar leuker nog is werken in een nieuwe branche. Iets met “je bent nooit te oud om te leren” of “altijd je horizon blijven verbreden”. Je kent ‘t wel. Welkom bij Start in de Horeca, dé plek waar we dol zijn op het gehele werkveld en we vertellen je heel graag waarom werken in de horeca de allerleukste (bij)baan is! Lees je mee?

Werken met mensen

Zeg je horeca, dan zeg je klantenservice. Alles draait om de mensen, hen een fijne dag geven. Zorgen dat ze bijkomen, ontspannen, genieten van het eten en drinken dat jij hen biedt. Je hebt de mooiste gesprekken, leert levenslessen en groeit van de moeilijkere klanten. Het is een sociale baan, zelfs als je niet de gastheer of -vrouw bent.

Teamwork makes the dream work

Zonder je team ben je nergens en dat is precies wat het werken in de horeca zo mooi maakt. Je leert samenwerken met iedereen. Je zal botsen met collega’s maar je zal ook oplossingen vinden en je er gezamenlijk overheen zetten om verder te kunnen. Je maakt vrienden voor het leven en je collega’s zorgen ervoor dat je met plezier naar je werk komt.

Snelheid, stress en leermomenten

In de horeca is werkelijk geen één dag hetzelfde en dat is nou precies wat dit werk zo leuk maakt. Het ene moment denk je dat de hele dag een verloren zaak is, maar dan opeens stroomt het vol en moet je op de hoogste versnelling werken. Goede communicatie met je collega’s, nog een tandje bijzetten en ervoor zorgen dat de stress niet de overhand neemt. Af en toe je voorhoofd afvegen, diepe zucht en hup weer door. WE LOVE IT!

Niet onbelangrijk: fooi

De horeca zal misschien niet de best verdienende baan zijn die je kan vinden, máár er is wel zoiets als fooi. Zijn jullie met z’n allen een hele dag en avond aan het knallen, dan zal je dat terug zien in de fooi. Dat motiveert!

Waardering van je gasten

Iemand die vol enthousiasme deelt hoe lekker hij heeft gegeten, of een groep vriendinnen die je dankbaar vertellen dat ze de avond van hun leven hebben gehad bij je. De waardering is super fijn en doet meer met je dan je van tevoren kan bedenken. Helemaal leuk als je merkt dat deze mensen vaste klanten worden en steeds vaker vrienden en familie meenemen. Dat is het teken dat je héél goed bezig bent!

Carrière

Er zijn weinig branches waar je jezelf zó erg kan opwerken als in de horeca. Jaren geleden begonnen als afwasser, nu misschien gastheer of chef? Het kan nog veel mooier, toffer en groter! Wat dacht je van manager zijn van een bar, club, restaurant of lunchtent? En met alle ervaring die je onderweg opdoet is het zelfs mogelijk om ooit je eigen horecagelegenheid te beginnen.

Andere bekeken ook