Werkgevers

Tips om de drukke decembermaand door te komen

December is traditioneel een drukke maand voor de horeca. Met festiviteiten zoals kerstborrels, bedrijfsfeesten en familiediners stromen de restaurants, cafés en bars vol met gasten die op zoek zijn naar een gezellige en feestelijke ervaring. Voor horeca-eigenaren betekent dit een kans om de omzet te verhogen, maar het vereist ook een goede planning, doorzettingsvermogen en veel geduld. We geven je tips om als horecaondernemer deze feestmaand soepel door te komen.

Plan personeel slim in

Een goede planning is de sleutel tot succes in de horeca, vooral in de drukke decembermaand. Zorg ervoor dat je een overzicht hebt van verwachte druktepieken en pas je personeelsrooster hierop aan. Train je personeel om flexibel te zijn en snel te schakelen, zodat ze efficiënter kunnen werken tijdens piekmomenten. Overweeg ook om tijdelijk extra personeel in te schakelen om de werkdruk te verlichten.

Tip: snel mensen nodig? Neem contact met ons op en we denken met je mee!

Maak het menu simpeler

In een drukke maand is het super belangrijk om je menu te stroomlijnen. Vereenvoudig de gerechten en focus op de bestsellers. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie in de keuken, maar zorgt er ook voor dat gasten sneller kunnen bestellen, wat ervoor zorgt dat alles sneller doorloopt. Een kort en krachtig menu is niet alleen gemakkelijker te beheren, maar vermindert ook de wachttijd voor de gasten.

Vraag of gasten op tijd reserveren

Vraag aan gasten aan om vooraf te reserveren en maak gebruik van online reserveringssystemen. Overweeg het instellen van tijdsloten voor groepen en geef duidelijk aan wat de maximale verblijfsduur is. Dit helpt om de tafels optimaal te benutten en voorkomt onnodige wachttijden voor andere gasten. Verder laat je natuurlijk ook weten dat als ze langer dan 15 minuten te laat zijn, ze hun tafeltje kwijt zijn.

Zorg voor een juiste voorraad

Het is voor gasten super irritant als ze met de feestdagen hun lievelingsgerecht of -drankje niet kunnen drinken. Houd je voorraad nauwlettend in de gaten en anticipeer op mogelijke tekorten. Zorg voor een efficiënt bestelproces en werk samen met betrouwbare leveranciers om tijdige leveringen te garanderen. Een goed voorraadbeheer voorkomt niet alleen teleurstellingen bij de gasten, maar zorgt er ook voor dat je geen omzet misloopt.

Maak gebruik van Instagram en TikTok!

Benut de feestelijke sfeer van december om je horecagelegenheid in de schijnwerpers te zetten. Maak gebruik van Instagram en TikTok om speciale aanbiedingen, kortingen en evenementen te promoten. Overweeg het aanbieden van aantrekkelijke arrangementen voor groepen en bedrijven. Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Neem dan iemand met social media kennis aan om dit klusje voor je te klaren. Het is niet alleen hip om te doen, maar voorziet je ook van nieuwe klanten in het nieuwe jaar.

Oké, we geven toe: het is echt keihard werken tijdens de feestdagen. Het zal niet altijd leuk zijn, maar onthoud dat jullie als team zo hard werken om jullie gasten mooie herinneringen te laten maken in jullie restaurant. Nog even goed in- en uitademen en dan is het tijd om te knallen. We kunnen het!

Andere bekeken ook