Werkzoekenden

DOEN: werken in de horeca naast je studie

Ben jij student en op zoek naar een bijbaan? Logisch, want die vaste lasten worden hoger en hoger. Maar als je student bent, dan moet je wel een flexibele bijbaan hebben. Een baantje in de horeca is dan een goede optie voor jou! Wij geven je 6 redenen waarom een baan in de horeca de beste bijbaan is voor jou als student.

Reden 1: Het is een flexibele bijbaan

Als er een baan is waar je flexibel kan werken, dan is het wel in de horeca. Het rooster wordt vaak een maand van tevoren gemaakt. Je kan dus op tijd aangeven aan je werkgever wanneer jij moet leren voor je tentamens of op vakantie wil. Dan word je gewoon minder ingeroosterd. Het werkt ook de andere kant op: in de vakanties heb je opeens veel meer tijd en dus kan jij doorgeven dat je op die data veel meer kan werken. Ideaal, of niet soms?!

Reden 2: Je leert veel mensen kennen

In de horeca werk je nooit alleen. Je werkt in een team en dat team is jouw thuisbasis als je aan het werk bent. Er is op de werkvloer een duidelijke hiërarchie tijdens werktijd. Maar zodra de tent sluit, zijn jullie elkaars beste vrienden en wordt er gezamenlijk nog een biertje (of twee) gedronken. De mensen die je tijdens je studententijd leert kennen op werk zullen de komende jaren met je meegroeien waardoor het vaak vrienden voor het leven worden!

Tip: woon je in een nieuwe studentenstad en ken je eigenlijk nog niemand? Dan is de horeca hélemaal een goede bijbaan. Je krijgt er collega’s die binnen een mum van tijd je nieuwe vriendengroep vormen!

Reden 3: Je kan ongeveer elk moment van de dag werken in de horeca

Denk je aan de horeca, dan denk je misschien vooral aan restaurants, maar dat is niet helemaal correct. De horeca is heel breed! Dus als je ‘s nachts wil werken in de horeca, dan zal je terechtkomen in een club of bar. Maar je kan ook als nachtmedewerker werken bij bijvoorbeeld Starbucks op Schiphol, of bij een McDonalds die tot diep in de nacht open is. Dat houdt in dat je eigenlijk op elk moment van de dag wel kan werken in de horeca. Ideaal dus voor jou als student!

Reden 4: Je krijgt naast een mooi salaris ook nog fooi

Vooral als je werkt in een restaurant krijg je, naast je marktconforme salaris, ook nog fooi uitbetaald. Dit wordt verdeeld over jou en je collega’s. De ene keer is het niks, maar een andere keer krijg je toch een volle envelop mee na het werk. En dat is toch mooi meegenomen!

Reden 5: Werken in de horeca leert je levenslessen

Als je jong bent, heb je nog een hoop te leren. Die standaard levenslessen, die leert iedereen gaandeweg wel, maar bij de horeca leer je levenslessen waar je voor altijd wat aan hebt. Je werkt in een team en dat team moet gestroomlijnd te werk gaan. Je leert communiceren, luisteren, discipline en keihard werken. Het zal soms pittig zijn om hiermee op deze leeftijd in aanraking te komen met bepaalde lessen, maar ze zullen je helpen een enorme groei mee te maken.

Reden 6: Carrière maken in de horeca

Als er een branche is waar je jezelf helemaal kan opwerken, dan is het wel in de horeca. Je begint in de afwas, maar al gauw sta je op de werkvloer, heb je interessante gesprekken met klanten, maak je je manager trots en groei je weer een beetje meer. En wie weet vind je je roeping wel in de horeca, dat zou ons niet verbazen! In de horeca is plek voor iedereen, dus wellicht ook voor jou.

Denk je na bovenstaande gelezen te hebben: Wow, ik moet die baan in de horeca hebben! Maak gratis een account aan en ga tussen onze vacatures op zoek naar de perfecte baan voor jou als student. Succes!

Andere bekeken ook