Werkzoekenden

Horeca ABC | Deel 2 | Voor elke letter één baan (N t/m Z)

Vorige week deelden we deel 1 van de Horeca ABC. Hierbij de rest van alle toffe banen binnen de horeca. Van patisseriechef tot souchef en alles daartussenin. Lees je mee?

N | Nachtclub manager

Jawel: een nachtclub manager. Als je werkt in een nachtclub als manager, valt jouw baan ook zeker onder de horeca! Je bent verantwoordelijk voor het beheer van o.a. personeel, entertainment en de sfeer op de werkvloer. Jouw taak is ervoor zorgen dat alle gasten een goede tijd hebben en dat alles soepel verloopt.

O | Ober

Dit is wel één van de bekendste banen in de horeca: ober. Obers nemen bestellingen op van gasten, serveren maaltijden en drankjes uit, en zorgen voor een uitstekende klantenservice in restaurants. Een belangrijke taak!

P | Patisserie chef

Een patisserie chef is gespecialiseerd in het maken van zoete lekkernijen, zoals taarten, gebak en desserts. Ze hebben creativiteit en sterke bakvaardigheden nodig om heerlijke creaties te produceren. Wist je dat het zo is dat een chef niet per se een patisserie chef is en andersom? Het is echt een vak apart.

Q | Quizmaster in een café

Sommige cafés organiseren quizavonden voor hun gasten. Een quizmaster is verantwoordelijk voor het hosten en organiseren van de quiz, het stellen van vragen en het bijhouden van scores. Vaak wordt in samenwerking met de horecagelegenheid een mooie prijs samengesteld voor de grote winnaar.

R | Roomservice medewerker

In hotels bieden roomservice medewerkers gasten de mogelijkheid om maaltijden en drankjes op hun kamer te laten bezorgen voor extra gemak. Belangrijk is natuurlijk dat het zo snel mogelijk en netjes wordt afgeleverd op de kamer. Er komt dus ook een stukje klantvriendelijkheid bij kijken.

S | Souschef

De souschef is de tweede in commando in de keuken. Een belangrijke baan, want zij ondersteunen de chef-kok bij het bereiden van gerechten, het beheer van de keukenbrigade en het handhaven van kwaliteitsnormen.

T | Theaterkok

Niet de meest gangbare naam, maar toch worden ze zo genoemd: theaterkoks! Een theaterkok werkt vaak in restaurants waar het bereiden van de gerechten een heuse show op zichzelf is. Kookdemonstraties worden aan tafel bij de gasten gehouden en gebruiken spectaculaire kookmethoden. Dit is op z’n zachtst gezegd een fantastische ervaring voor de gasten!

U | Uitgaansbeveiliger

In grote horecagelegenheden zoals clubs en bars – waar vaak ook wordt gegeten – worden uitgaansbeveiligers ingezet. Zij zorgen ervoor dat de veiligheid wordt gehandhaafd gedurende de hele avond.

V | Vegetarische chef

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten wordt steeds groter. Veel chefs zijn vooral gespecialiseerd in het bereiden van voedsel mét vlees. Daarom zijn er steeds vaker chefs die gespecialiseerd zijn in vegetarisch of veganistische gerechten: de vegetarische chef. De gerechten die deze chefs maken zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook de juiste voedingsstoffen om er een voedzame maaltijd van te maken.

W | Wijnmaker

Hoewel dit meestal niet in een restaurant gebeurt, zijn er wijnmakers die verantwoordelijk zijn voor het produceren van wijn in wijngaarden die vaak verbonden zijn met horecagelegenheden.

X | Xiao Long Bao-maker

Oké, we geven toe: dit is een lastige letter. Maar we gaan voor Xiao Long Bao-maker. Xiao Long Bao zijn Chinese soepdumplings. Duidelijk is dat deze dumplings niet door iedereen gemaakt kunnen worden en enige professionaliteit vereisten. Of er echt Xiao Long Bao maker-vacatures open staan, weten we niet, maar we wilden deze letter niet overslaan.

Y | Yakitori chef in een restaurant

Ook deze letter is lastig, maar we gaan voor een Yakitori chef. Dat is een chef die is gespecialiseerd in grillen van Japanse Yakitori. Hoogwaardige ingrediënten en het hanteren van de juiste grilltechnieken zorgen ervoor dat dit gerecht perfect wordt bereid.

Z | Zaalmeester

De zaalmeester is verantwoordelijk voor het beheer van de eetzaal in een hotel of restaurant, en ze zorgen ervoor dat de gasten een naadloze en aangename dinerervaring hebben. Een belangrijke baan!

We geven toe: de tweede helft was wat lastiger dan de eerste helft, maar het is ons gelukt. De tweede helft banen in de horeca met de letters van het alfabet! Zit er een baan in de horeca tussen waarvan je denkt: dit is écht wat voor mij! Check dan onze vacatures, want misschien staat ‘ie er wel tussen. Behalve die Xiao Long Bao-maker, want die was wel erg vergezocht…

Andere bekeken ook