Werkzoekenden

Horeca ABC | Voor elke letter één baan (t/m M)

Waarschijnlijk wist je het al wel, maar onder de horeca vallen een heleboel banen. Daarom hebben we het “Horeca ABC” geschreven. In deze blog vind je A t/m M. Van de bekende afwasser tot en met de onbekendere mixologist. Lees je mee?

A | Werken als afwasser

De afwasser is verantwoordelijk voor het reinigen van serviesgoed, bestek, potten en pannen in een horecakeuken. Deze baan is belangrijk om ervoor te zorgen dat de keuken op rolletjes loopt.

B | Baan als Barman

Een barman bereidt en serveert drankjes aan klanten in een bar of restaurant. Ze moeten kennis hebben van verschillende dranken en cocktails, en ze zijn vaak het gezicht van de bar, wat betekent dat klantenservicevaardigheden van groot belang zijn.

C | Aan de slag als chefkok

De chefkok is de leidinggevende in de keuken en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het menu, het beheren van het keukenpersoneel en zorgen voor de kwaliteit van de gerechten die worden geserveerd.

D | Drankmanager bij horecagelegenheid

De verantwoordelijkheid voor de drankvoorraad ligt bij jou als drankmanager. Dit gaat om alcoholische dranken, maar ook om non-alcoholisch zoals frisdranken, water en verschillende melksoorten.

E | Evenementenplanner binnen de horeca

Hoewel niet altijd in een traditioneel restaurant, spelen evenementenplanners in de horeca een cruciale rol bij het organiseren van speciale evenementen, bruiloften en feesten in restaurants en andere horecagelegenheden.

F | Fromager voor restaurants

Als fromager heb je veel kennis van kaas. Je werkt voornamelijk bij/voor de luxere restaurants die wat chiquere kazen bestellen.

G | Gastheer of gastvrouw bij een restaurant

De gastheer of gastvrouw verwelkomt gasten bij aankomst in een restaurant, neemt reserveringen aan en wijst tafels toe. Ze zorgen voor een warme en gastvrije sfeer in het restaurant.

H | Hotelmanager

Wist je dat hotels onder de horeca vallen? Daarom kun je binnen de horeca ook werken als hotelmanager. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het hotel, het personeel en de algehele gastervaring.

I | IJsverkoper (vaak seizoensgebonden)

Een ijsverkoper serveert heerlijke ijsjes aan klanten, vaak in een ijssalon of op straat. Vaak is dit een seizoensgebonden baan. In de lente, zomer en aan het begin van de herfst ben je aan het werk.

K | In te huren als kok aan huis

Als je werkt als kok aan huis, dan word je vaak ingehuurd door particulieren om bij hen thuis te koken. Dit kan zijn met kerst, verjaardag of voor de leuk. Dit concept is vooral tijdens de corona tijd gegroeid.

L | Locatiemanager van een horecagelegenheid

Als locatiemanager van een horecagelegenheid houd je je bezig met van alles en nog wat. Afhankelijk van hoe groot de organisatie is, en hoeveel collega’s je hebt die taken van je overnemen doe je dingen zoals personeelszaken, voorraadbeheer, klantenservice en ben je een bekend gezicht voor bezoekers.

M | Fantastische cocktails maken als mixologist

Een mixologist is iemand die specifiek uitblinkt in het creëren van unieke en innovatieve cocktails. Bijzondere smaakcombinaties bedenk je zelf en houd je geheim voor een indrukwekkende menukaart.

Wat vind je van deze eerste helft banen in de horeca met de letters van het alfabet? Is er iets voor jou op het lijf geschreven? Kijk dan even bij onze vacatures, wie weet staat jouw droombaan er wel tussen!

Andere bekeken ook