Kennisbank

Weekend bijbaan

Geplaatst op: 08-7-2023

Ben je student, dan zeg je een weekend bijbaan. Voor studenten is het weekend het perfecte moment om geld te verdienen. Het studentenleven moet natuurlijk ergens van betaald worden. Wij vertellen je meer over een weekend bijbaan voor studenten!

Voordelen van een weekend bijbaan als student

Het eerste voordeel is natuurlijk het geld! Het leven van een student is tegenwoordig best duur en daarom soms stressvol. Door ieder weekend een aantal uur te werken heb je een stabiele bron van inkomsten en dat is fijn. Daarnaast leer je efficiënt om te gaan met je tijd, je doet werkervaring op, leert nieuwe mensen kennen en ontwikkel je nieuwe vaardigheden waar je de rest van je leven plezier van hebt. Tot slot is het ook heel fijn om een ander doel in je leven te hebben dan alleen je studie. Als het goed is vind jij je studie of opleiding leuk, maar het is ook goed om je af en toe helemaal te focussen op iets anders. Dus ga op zoek naar een super leuke studenten weekend bijbaan en ga lekker geld verdienen!

Soorten weekend bijbaan voor studenten

Er zijn een aantal weekendbaantjes die echt specifiek als weekendwerk voor de student wordt gezien. Daaronder vallen uiteraard de weekend bijbanen in de supermarkt, kledingwinkels en als fietsbezorger. Maar daarnaast kan je natuurlijk ook op zoek gaan naar de parels van studenten weekend bijbanen. Hieronder de leukste ideeën voor een weekend bijbaan:

1. Social media beheer bij bedrijven | Weekend bijbaan student

Hebben Instagram en TikTok geen geheimen voor jou? Overweeg dan eens om aan te slag te gaan met social media beheer voor bedrijven. Zeker bedrijven die in het weekend evenementen organiseren zoals festivals, clubs of theater kunnen vaak mensen gebruiken in het weekend. Doordeweeks zijn de vaste werknemers aan het werk om content te creëren, maar in het weekend ligt het stil.

2. Aan het werk in de buitenlucht | Weekend bijbaan student

Zit jij doordeweeks hele dagen achter je laptop te studeren en wil je in het weekend lekker naar buiten? Dat snappen we! Vraag bij lokale hoveniers, boeren of andere buiten organisaties of ze wat extra handjes kunnen gebruiken in het weekend. Zeker als je niet vies bent van een beetje hard werken ben je waarschijnlijk héél erg welkom.

3. Sporten terwijl je geld verdient | Weekend bijbaan student

Ben je een echte sportieveling en zou je het liefste iedere dag in de sportschool staan? Dan is het misschien het overwegen waard om een weekend bijbaan in de sportschool te nemen! Als je aantoonbare ervaring hebt met fitness, of zelfs het geven van lessen, ben je zeer interessant voor o.a. sportscholen. Misschien moet je wat cursussen volgen om echt gecertificeerd les te kunnen geven, maar dat is uiteindelijk alleen maar goed voor het opbouwen van jouw cv.

Weekendwerk student: zo haal je het meeste uit je weekend bijbaan als student

Zoals je weet vliegt het weekend voorbij, dus het is belangrijk om je tijd goed te plannen. Zeker als je ook veel tijd moet besteden aan je studie of opleiding. Als je in het weekend leuke dingen wil doen en wil werken, moet je ervoor zorgen dat je doordeweeks genoeg tijd overhoudt voor het studeren. Een weekend bijbaan moet er natuurlijk niet voor zorgen dat je je studie niet haalt. Maar heb je eenmaal een leuke plek gevonden waar je weekendwerk kan doen, dan zal je er veel plezier aan hebben. Probeer een band op te bouwen met je collega’s zodat je ze straks ook vrienden kan noemen. Zo verzamel je steeds meer mensen om je heen, wat natuurlijk ook handig is als je op zoek zou moeten naar een andere weekend bijbaan, vakantie bijbaan voor studenten of als je moet stage lopen.

Veel succes met het vinden van die perfecte weekend bijbaan