Kennisbank

Nachtwerk bijbaan

Geplaatst op: 08-7-2023

Ben jij geen nachtvogel, maar wel een echte nachtbraker? Dan is een nachtwerk bijbaan misschien de oplossing voor jou! Bijna iedereen die studeert is wel op zoek naar een studenten bijbaan, maar hoe gaaf is het als je in de vroege uurtjes geld kan verdienen en werkervaring kan opdoen? Meer weten over nachtwerk voor studenten? Blijf dan lezen!

Nachtwerk bijbaan voor studenten

Terwijl je ouders, vrienden, klas- en huisgenoten slapen ga jij de deur uit om geld te verdienen. Top! Je zou het misschien niet denken, maar er zijn heel veel mogelijkheden als jij op zoek bent naar een nachtwerk bijbaan. We vertellen je hieronder over de meest voorkomende nachtwerk vacatures.

1. Nachtwerk vacature in de beveiliging

Overdag zie je op veel plekken beveiliging, maar dit gaat bij de meeste bedrijven ‚Äės nachts gewoon door. Denk aan bars en clubs, ziekenhuizen of grote bedrijfspanden. Maar beveiliging wordt vaak ook ingeschakeld om de politie te ondersteunen. Je rijdt dan rond in de auto om te kijken of alles ‚Äės nachts rustig¬†blijft.

2. Nachtwerk vacature in de logistiek

Alle pakketjes die jij ‚Äės avonds laat besteld en de volgende dag al thuis hebt: daar werken ‚Äės nachts veel mensen heel hard voor. Als jij je rijbewijs al hebt dan kan je aan de slag als nachtchauffeur. Maar daarnaast kan je ook aan de slag als magazijnmedewerker, sjouwer of orderpicker bij transportbedrijven, postsorteercentra of distributiecentra van o.a.¬†supermarkten.

3. Nachtwerk vacature als schoonmaker

Ben jij niet vies van hard werken? Dan kan je aan de slag als schoonmaker voor schoonmaakbedrijven. Vooral in spa’s, zwembaden, scholen en grote bedrijfspanden wordt de grote schoonmaak in de nachtelijke uren uitgevoerd. Het grote voordeel van dit werk is dat je vaak met een ploeg werkt, waardoor het altijd gezellig is. Op die manier kan je echt vriendschappen opbouwen met je collega’s.

4. Nachtwerk vacature bij de bakker

Je kent ‚Äėt wel: na het uitgaan fiets je ‚Äės ochtends vroeg naar huis en je ruikt bij elke bakker die overheerlijke geur van versgebakken brood. Daar kan jij ook aan de slag gaan! Je begint vaak rond een uur of 4 ‚Äės nachts en gaat aan de slag met het voorbereiden van het brood dat die dag verkocht gaat worden. Bijkomend voordeel: je krijgt een overheerlijk, vers ontbijt op werk. Daarnaast leer je de skill van het bereiden van deeg en dat is iets waar je je hele leven plezier van zult¬†hebben.

Voordelen van nachtwerk als bijbaan

Als je heel graag slaapt ‚Äės nachts, dan kan je beter op zoek gaan naar een¬†gewone bijbaan voor studenten. Maar als jij op je best bent in de nacht, dan is nachtwerk voor studenten een ideale manier om extra geld te verdienen. Daarnaast zijn er een aantal grote voordelen van een nachtwerk bijbaan. Daar gaan¬†we:

  • Nachtwerk als bijbaan geeft je vaak flexibele werktijden. Op die manier kan je werk makkelijker plannen rondom je studie;
  • Werkgevers bieden vaak een nachttoeslag aan hun werknemers, daardoor heb jij bij jouw nachtdienst bijbaan een hoger uurloon dan bij een normale studentenbijbaan. Loon nachtwerk als student kan dus flink hoger uitvallen;
  • Als je ‚Äės nachts werkt en overdag je studiewerkzaamheden goed inplant, houd je meer tijd over om tijd door te brengen met vrienden en familie of om regelmatig te sporten bijvoorbeeld;
  • Als je solliciteert op een nachtwerk vacature heb je simpelweg minder concurrentie. De meeste studenten geven toch de voorkeur aan een normale bijbaan, weekend bijbaan of een avondwerk bijbaan;
  • Bij een nacht bijbaan kan je vaak nachtwerk zonder diploma uitvoeren. Soms wordt er wel van je verwacht dat je bepaalde certificaten behaald, maar dit kan je dan weer mooi toevoegen aan je cv;
  • Als je gaat werken bij een nacht bijbaan, dan zal je erachter komen dat van je wordt verwacht dat je zelfstandig bent, probleemoplossend denkt en stressbestendig bent. Deze eigenschappen zijn heel waardevol voor jezelf, maar ook voor je toekomstige werkgevers.

Heb je bovenstaande gelezen en denk je: Dít is echt iets voor mij. Solliciteer dan snel op een van de vele nachtwerk vacatures! Ben jij toch niet helemaal geschikt voor zo’n nachtelijke bijbaan? Dan vind je misschien avondwerk wel interessant, of wat denk je van een bijbaan vanuit huis als student?