Kennisbank

Bijbaan vanuit huis student

Geplaatst op: 08-7-2023

Thuiswerken, hybride werken en vanuit huis werken: je hoort iedereen erover. Sinds de corona pandemie is het werken vanuit huis voor een werkgever enorm gegroeid. Tegenwoordig is het eigenlijk de norm om half vanuit huis te werken. Ook als student kan je als bijbaan thuiswerken en dat is ideaal. Lekker flexibel, geen reistijd óf -kosten en er zijn zoveel mogelijkheden. Meer weten? Lees dan door!

Studenten bijbaan: thuiswerk bijbaan!

Studenten die maandelijks extra geld nodig hebben om te kunnen rondkomen, maar het heel druk hebben. Studie, het sociale leven, sporten en daarnaast ook nog gezond leven; daar past niet echt een bijbaantje in de horeca bij. Maar voor hen is een bijbaan student thuiswerk echt perfect. Je kan zelf je uren bepalen en je gaat lekker vanuit huis aan de slag. Kan het nog beter?

Voordelen van een bijbaan vanuit huis student

Voor de drukke student is een studentenbijbaan vanuit huis echt een uitkomst. Dit zijn de voordelen van een bijbaan vanuit huis voor studenten:

  • Geen reistijd en geen reiskosten;
  • Lekker flexibel, dus veel vrijheid;
  • Als je introvert bent is het fijn dat je je collega‚Äôs weinig onder ogen hoeft te komen;
  • Je wordt gauw beter in plannen en moet verantwoordelijkheid nemen;
  • Je verdient geld zonder je huis uit te hoeven.

Nadelen van een bijbaan vanuit huis student

Waar voordelen zijn, zijn vaak ook nadelen. Al zijn de nadelen van een bijbaan vanuit huis als student minimaal.

  • Minder structuur: niemand vertelt je wanneer je wat moet doen;
  • Discipline ontwikkelen: discipline ontwikkelen gaat met vallen en opstaan, maar je zal jezelf een aantal keer tegenkomen als je jouw werk niet op tijd af hebt;
  • Eenzaam: als je altijd alleen thuis werkt, dan zal je geen band opbouwen met je collega‚Äôs. Alleen maar thuiswerken als student is best eenzaam;
  • Persoonlijke en professionele ontwikkeling verloopt langzamer: je bent altijd alleen aan het werk, leert niet nauw samenwerken met collega‚Äôs en je kan niet gemakkelijk ontdekken of er andere dingen zijn waar je goed in bent;
  • Scheiding tussen werk en priv√© is weg: studenten wonen vaak op kamers of in een studio. Geen aparte werkplek dus, de kans is groot dat je de hele dag vanuit je bed aan het werk bent. Dat is niet alleen demotiverend, maar ook niet zo goed voor je lichaam.

De leukste thuiswerk bijbanen

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die aan hybride werken doen: een deel vanuit kantoor en een deel vanuit huis. Ideaal! Maar mocht je nou toch een bijbaan willen waarbij je de deur niet uit hoeft, dan is onderstaand rijtje interessant voor jou!

1. Content creatie

Ben jij goed in schrijven van vlotte teksten? Of ben je misschien wel heel goed in het perfecte Insta-plaatje schieten? Dan kan je overwegen om aan de slag te gaan als content creator. Veel bedrijven hebben geen tijd voor blogs en social media, maar zouden hier graag tijd aan willen besteden. De ideale bijbaan vanuit huis voor studenten, dit!

2. Web developer

Hebben JavaScript en jQuery geen geheimen voor jou? Dan ben jij voor veel bedrijven heel waardevol, zeker als je thuis een goede werkplek hebt. Je kan thuis geconcentreerd aan de slag gaan en zo de mooiste, best werkende creaties het wereldwijde web op sturen. De ideale studentenbijbaan vanuit huis als je liever je eigen uren indeelt en thuiswerk wil doen!

3. Online enquêtes invullen

Er is geen makkelijkere manier dan geld verdienen vanuit huis en dat is door online enquêtes in te vullen. Let wel op: je krijgt vaak geen daadwerkelijk salaris op je rekening gestort, maar je wordt uitbetaald in cadeaubonnen. Dit varieert per bedrijf, maar je kan hierbij denken aan cadeaubonnen van Bol.com, supermarkten en bouwmarkten. Al met al best handig om te hebben!

4. Online bijles geven

Vind jij het leuk om kinderen en jongeren wat te leren? Overweeg dan een kleine carrière als bijlesgever. Er zijn altijd mensen nodig die bijles geven, dus waarom zou jij dat niet doen? Ben jij heel goed in taal, rekenen of misschien wel natuur- of scheikunde? Doe daar wat mee! Door dit online aan te bieden ben je geen tijd kwijt aan reistijd en kan je dit lekker doen vanaf je eigen thuiswerkplek.

5. Call center

Je hebt vast weleens gehoord van call centers. Eindeloze rijen met bureaus waar mensen aan zitten te bellen voor bijvoorbeeld energieleveranciers. Kletsen met mensen aan de telefoon om hen een lead of zelfs klant te maken voor jouw werkgever. Dit allemaal, maar dan lekker vanuit huis! Bij de meeste bedrijven kan je gewoon aan de slag gaan wanneer het jou uitkomt, er is altijd werk! Dus als jij lekker kan praten en een grote overtuigingskracht hebt dan is dit de ideale bijbaan vanuit huis voor jou!

6. Klantenservice voor bedrijven

Ben jij goed in het snel oppikken van systemen, ben je klantvriendelijk en denk je graag probleemoplossend? Dan is het interessant om je te verdiepen in bedrijven ondersteunen bij hun klantenservice. Per bedrijf zal het werk wat verschillen, maar de basistaken zullen bestaan uit het beantwoorden van e-mails en klantvragen beantwoorden via de telefoon.

Bijbaan student thuiswerk: de ideale combinatie met je studie

Een bijbaan vanuit huis als student is super fijn als je het heel erg druk hebt met je studie en het lastig vindt om een andere bijbaan te vinden die flexibel genoeg is. Hierboven hebben we al wat idee√ęn uitgelicht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Het meeste studenten bijbaan thuiswerk kan gedurende de hele week plaatsvinden, maar je kan natuurlijk ook specifiek op zoek gaan naar weekendwerk vanuit huis en avondwerk vanuit¬†huis.

Weekendwerk vanuit huis

Over het algemeen is weekendwerk vanuit huis niet moeilijk te vinden. Door studenten aan te nemen die weekendwerk vanuit huis oppakken, loopt het hele bedrijf 7 dagen per week door. En dat is voor ieder bedrijf een pluspunt! Je zal dus zeker een gewaardeerde collega zijn, ook al zit je niet iedere dag met je collega’s op kantoor. Lekker weekendwerk vanuit huis doen!

Avondwerk vanuit huis

Als jij een bijbaan vanuit huis hebt gevonden en je hebt geen vaste tijden waarop je aanwezig moet zijn, dan kan dit vanzelfsprekend avondwerk vanuit huis zijn! Als jouw dagen overdag helemaal volgepland zijn, dan kan je uren vullen tijdens avondwerk vanuit huis.

Specifieke vacatures voor avondwerk vanuit huis zullen met name vacatures zijn voor klantenservice, call center of als webdeveloper. Lijkt het jou wel wat? Of ga je liever voor een andere¬†studenten bijbaan? Hoe dan ook: de keuze is reuze! Kies voor een bijbaan voor studenten die past bij jou, jouw wensen en ‚Äď waar mogelijk ‚Äď jouw studie zodat je een relevant cv¬†opbouwt!