Kennisbank

Avondwerk bijbaan

Geplaatst op: 08-7-2023

Ben jij student en zit jij midden in je studie? Dan heb je weinig tijd om overdag een bijbaan te hebben. Maar dat betekent wel dat je in de avonduren zou kunnen werken. Heb je al eens nagedacht over avondwerk als student? Er zijn genoeg mogelijkheden. We vertellen je er meer over!

 

Soorten avondwerk vacatures

Avondwerk als student is ideaal als je doordeweeks overdag druk bent met studeren en in het weekend druk bent met leuke dingen doen. Er zijn heel veel mogelijkheden wat betreft avondwerk als student.

 

1. Ga eten of boodschappen bezorgen als avondwerk

Er zijn veel bedrijven die als dienst aanbieden om eten thuis te bezorgen. We kennen natuurlijk Thuisbezorgd.nl als de bekendste. Maar veel (online) supermarkten zijn ook op zoek naar flexibele werknemers. Laat jij dat nou net zijn als student! Verder kan je ook bezorger worden voor postbedrijven. Per bedrijf verschilt het of je bezorgd met de auto, op de scooter of fiets. Als je fietsbezorger wordt heb je gelijk je beweging voor de week er weer op zitten en hoef je niet meer te zwoegen in de sportschool. Win-win, dus!

 

2. Aan de slag in de culturele sector als avondwerk bijbaan

Wil je liever als avondwerk aan de slag op een plek waar je in contact komt met veel mensen? Dan is een avondwerk bijbaan in de culturele sector een goede optie voor jou. Ga aan de slag in de bar van een theater, als beveiligingsmedewerker bij concerten of als ticketverkoper bij bijvoorbeeld een bioscoop. De hele avond gezellig kletsen met mensen terwijl je geld verdiend. Klinkt dat top, of klinkt dat top?

 

3. Maak van je hobby je avondwerk bijbaan!

Ben jij ergens heel goed in, maar zie je niet zo gauw voor je hoe je dit voor een bedrijf kan doen? Maak dan gewoon van je hobby je avondwerk bijbaan! Ga schrijven als freelancer, maak foto’s tijdens het golden hour van mensen, start een eigen webshop: alles is mogelijk!

 

Avondwerk vinden dat bij je past

Oké, je weet dat je graag een bijbaan wilt, het liefste avondwerk, maar hoe vind je een avondwerk vacature die bij je past? Allereerst is het slim om te bedenken wat je doel is van deze avondwerk bijbaan. Wil je vooral een leuke tijd hebben met je collega’s, of wil je een avondwerk bijbaan die aansluit bij je studie? Als je daar het antwoord op hebt, dan kan je gerichter gaan zoeken.

Vraag aan je vrienden, huisgenoten, familie en docenten of zij hun ogen open willen houden voor een leuke avondwerk vacature. Kan je geen leuke avondwerk vacatures vinden? Dan raden we je aan om op zoek te gaan naar bedrijven waarvan jij denkt: daar zou ik écht graag aan de slag willen gaan. Schrijf een geweldige motivatie en verstuur dit naar het bedrijf. Als de klik er is, dan zijn ze misschien wel bereid om een plek voor jou te creëren!

 

Op zoek naar een andere studentenbijbaan

Kan je toch niet helemaal de juiste avondwerk vacature of avondwerk bijbaan vinden? Dan is misschien een nachtwerk bijbaan wel wat voor jou? Of een weekend bijbaan als student? Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. Heel veel succes!